Wie zijn wij?

Janssen Metaalrecycling Sittard B.V. verzamelt, verwerkt en verhandelt oude metalen, kabelresten en oude loodaccu’s. Wij werken al sinds 1968 binnen de metaalrecycling. In deze periode hebben wij een goede naam opgebouwd, waarin eerlijkheid en vertrouwen bij ons het belangrijkste is.

Dit doen wij

Wij doen iedere dag ons best om u een goede prijs te bieden. Daarbij beloven wij dat we op een vlotte en juiste manier alles regelen. Wij hebben een fijn team bestaande uit personeel met veel kennis. Zij zorgen voor een goede service en het persoonlijke contact. Daarnaast hebben wij een uitgebreid en modern machinepark. Zo hebben wij een grote knipschar, een pers en elektrische heftrucks.
Naast dat u het materiaal bij ons kunt inleveren, kunnen wij het materiaal ook bij u afhalen. Dit doen wij in Nederland, maar ook in Duitsland en België. Wij hebben onze eigen vracht- en kraanwagens waarmee wij metaalafval-containers op locatie kunnen plaatsen. Is uw container vol? Dan komen wij deze wisselen.
Bovendien is iedereen welkom bij ons. Zowel de particulier, als het bedrijf.

Milieuvriendelijke werkwijze

Wij vinden het milieu belangrijk. Daarom verzamelen en verwerken wij ons materiaal op een milieuvriendelijke manier. Het recyclen van metalen is één van de eerste vormen van hergebruik die er bestaat. En in de toekomst wordt dit steeds belangrijker voor onze wereld. Recycling verminder namelijk afval in het milieu. Ook is er dankzij recycling minder uitstoot van broeikasgassen. Een teveel aan broeikasgassen zorgt voor opwarming van onze aarde. Doordat wij ons materiaal versmelten, gaan wij dit proces tegen.

Vergunningen

Wij beschikken over alle vergunningen die nodig zijn voor een milieuvriendelijke verwerking van ons materiaal. Wij zijn goedgekeurd door de NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie). Daarom zijn wij een officiële inzamelaar en verwerker van alle oude metalen. Ook zijn wij een goedgekeurde inzamelaar voor oude loodaccu’s. Dat betekent dat u uw oude loodaccu’s bij ons kunt inleveren of dat wij ze bij u kunnen ophalen.

U kunt dus met een gerust hart uw oude metalen inleveren. Wij regelen alles op een goede manier.

Natuurlijk zitten er ook nog andere verhalen achter ons bedrijf, zoals de geschiedenis en de mensen die er werken. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje bij ‘Wie zijn wij’ en ‘Het ontstaan van Janssen’.