Onze werkwijze

Komt u oude metalen inleveren bij ons? Dan maken wij u graag wegwijs binnen onze werkwijze. Wilt u weten of u uw soort materiaal bij ons kan inleveren? Check het op ons acceptatiebeleid voordat u het ritje naar ons toemaakt.

Bekijk ons acceptatiebeleid

Weegproces

Uw materialen staan op de acceptatielijst. Dat is mooi! U kunt ze met uw voertuig bij ons afleveren. Als eerste rijdt u door onze blauwe detectiepoort. Deze detectiepoort meet de materialen op radioactiviteit. Vervolgens bereikt u onze elektronische weegbrug. Hier stapt u uit om zich te melden bij onze balie. Daar verwelkomen we u graag en noteren we uw gegevens. Wij bekijken welke materialen u inlevert en beoordelen deze op kwaliteit. Ondertussen wegen wij het voertuig inclusief de materialen

Sorteerproces

Uw gegevens zijn verwerkt. Fijn! Nu is het tijd om uw materiaal af te leveren. Wij wijzen u de plek aan waar dat kan. Grote partijen ijzer lossen en laden wij met onze kranen. Kleinere partijen wegen wij apart. Daarvoor hebben wij elektronische weegschalen met een bereik van 1 kilogram tot en met 3000 kilogram. Een van onze collega’s noteert de gewichten en sorteert de materialen.

Betaalproces

Uw materiaal ligt op de schroothoop. Dat is ook weer gebeurd! Nu rijdt u met uw voertuig weer onze elektronische weegbrug op. Wij noteren dan het lege gewicht. Zo is duidelijk hoeveel kilo materiaal is ingeleverd. Ons systeem berekent dan de prijs. Deze prijs is afhankelijk van de dagprijs, de kwaliteit, de hoeveelheid en de zuiverheid van het materiaal. De prijzen vindt u onder ‘Onze prijzen’ en in onze app. Wij printen de weeg- en contant bon en betalen u voor uw oude metalen. Liever betaald via de bank? Dat kan! Wij noteren dan uw bankgegevens. Het bedrag staat dan binnen twee dagen op uw bankrekening.

Verwerking

Uw taak zit erop. Nu moeten wij aan de bak! Wij verwerken uw oude metalen door het te persen of te knippen. Dit doen wij met onze schaar of pers. Zo maken wij het volume van het materiaal kleiner. Daarna is het gereed voor de metaalsmelterijen!

Verkoop

Op een verantwoorde manier hebben wij de oude metalen verwerkt. Nu is het tijd dat wij het materiaal verkopen! Dit doen wij aan metaalsmelterijen in binnen- en buitenland. Een groot deel van deze producten brengen we naar de grote zeehavens, zoals Rotterdam. Via de zeehavens komen de producten wereldwijd terecht bij de grootste kopers, waaronder China. De metaalsmelterijen en de grote kopers hergebruiken het oude metaal. Op deze manier ontstaan er dan weer nieuwe producten van uw oude metalen. Mooi, hè?

Wij hopen dat wij u wegwijs hebben gemaakt binnen onze werkwijze. Heeft u nog een vraag? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Nog steeds geen antwoord op uw vraag? Neem dan zeker contact met ons op.

Bedankt voor het denken aan onze aarden en het recyclen van uw oude metalen bij Janssen Metaalrecycling Sittard B.V.!